Labai švelnus, erdvus ir purus desertas iš grietinės, kakavos ir vanilino. Svarbiausia paimti kokybiškus produktus, kad šis skanėstas taptų vienu mėgstamiausių jūsų šeimoje.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
riebi grietinė, 500 g;
cukraus pudros, apie 80 - 120 g;
vanilinas;
vanduo, 60 g;
tirpi želatina, 10 g;
kakavos, 1 a.š.
Virimo procesas
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
Svarbu, kad visi maisto produktai būtų kambario temperatūros, todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo.
Grietinę sumaišyti su cukraus pudra (80 arba apie 120 g) ir išplakti iki purios masės.
Patarimas : nevartokite cukraus – milteliai gali sutirštinti grietinę ir grietinėlę ir jums nereikės papildomų tirštiklių.
Dalį grietinės sumaišyti su vaniliniu cukrumi, o antrąją – su kakava. Paimkite kokybišką ir riebią kakavą, kiekį pagal savo skonį.
Želatiną ištirpiname bet kokiu Jums patogiu būdu.
Želatiną padalinkite į 2 dalis ir vieną sumaišykite su šokoladine grietine, antrąją su vanile.
Desertą dėkite sluoksniais į skirtingus stiklinius, porcijomis suskirstytus indus.
Jei norite, naudokite dantų krapštuką, kad viršuje padarytumėte raštus.
Įdėkite į šaldytuvą 6 valandoms ir tada patiekite.
Šį šventinį skanėstą tikrai įvertins jūsų svečiai ir jūsų šeima.

