Pagal daugelio tautų tradicijas, vietoj įprastos duonos ant stalo patiekiami pyragaičiai – aromatingi, minkšti ir sodrūs, labai skanūs ir sotūs. Siūlau pabandyti gaminti būtent tokius.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- miltų, apie 600 g;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus, 2 šaukštai;
- sausos mielės, 1 maišelis;
- aliejus, 2 šaukštai;
- šiltas vanduo, 250 ml;
- sūris, 100 g;
- sviesto.
Virimo procesas
Miltus persijojame ir sumaišome su druska, cukrumi, mielėmis.
Dalimis supilkite aliejų ir šiltą vandenį ir minkykite minkštą, elastingą ir lygią tešlą.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Ant miltais pabarstyto stalo užminkykite tešlą, padalinkite į porcijas ir iškočiokite į kukulius.
Iškočiojame nedidelius pyragėlius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
Sutepkite tirpintu sviestu. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame apie 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Švelnūs, minkšti ir sūrio pyragaičiai gali būti patiekiami karšti arba šalti. Bet kuriuo atveju. Jie labai skanūs ir sotūs. Sūrį galima sutarkuoti ir sumaišyti su įvairiomis aromatingomis žolelėmis bei šviežiais žalumynais, taip išeis dar skanesnis.