Tinginiai pyragėliai iš ryžių ir bulvių kefyro tešloje. Iškepti juos daug greičiau nei pagal klasikinius pyragų receptus, be to, jie pasirodo labai skanūs.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- ryžiai, 200 g;
- bulvės, 300 g;
- druskos ir prieskonių pagal skonį;
- aliejus, 50 ml;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- žalias.
Norėdami paruošti tešlą, paimkite :
- kefyras, grietinė arba natūralus jogurtas, 200 ml;
- kiaušiniai, 2 vnt.;
- soda, 0,5 šaukštelio;
- druska pipirai;
- miltų, 150 g.
Virimo procesas
Atskirai išvirkite ryžius ir bulves, kol paruošite, paverskite tyrele su sviestu.
Svogūną supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite ir troškinkite, kol iškeps.
Ryžius sumaišykite su svogūnais ir morkomis, česnaku, druska ir pipirais, suberkite įvairius prieskonius ir žoleles, išmaišykite.
Sudėkite bulvių košę, išmaišykite.
Formuojame apvalius pyragus.
Kiaušinius išplakame su kefyru, miltais, druska, pipirais ir įvairiomis aromatingomis žolelėmis.
Kiekvieną paplotėlį pamirkykite tešloje ir kepkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Pyragėliai labai sotūs, minkšti, patiekiu su grietine, galima pasigaminti aštrų padažą su česnaku ir žalumynais. Vietoj bulvių galite dėti miltų, krakmolo ar manų kruopų, bet kokio užpildo, kuris sulips ryžius ir padės formuoti paplotėlius.