Paslaptis slypi marinate. Aštrūs pomidorai per pusę žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti pomidorai stiklainyje žiemai, kas gali būti paprasčiau, lengviau ir skaniau. Šis receptas vienas mėgstamiausių mūsų šeimoje, paruoštas paprastai, bet rezultatas tiesiog nuostabus, apetitą keliantis.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • pomidorai, 1,5 kg;
  • druskos, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukraus, 3 šaukštai;
  • actas 9%, 3 v.š.
  • saldžiosios paprikos, morkos, svogūnai, aitriosios paprikos po 1 vnt;
  • žalias.

Virimo procesas

Recepte pateikiamas produktų kiekis pagal 1 litro stiklainį, todėl pasistenkite teisingai apskaičiuoti druskos ir cukraus, acto kiekį savo konservavimo kiekiui.

Pomidorų konservavimui galite naudoti ir prieskonius, kurių jau šiandien galite nusipirkti parduotuvėje.

Pomidorus perpjaukite į dvi dalis ir išpjaukite stiebus.

Svogūną ir morką, saldžiąją papriką supjaustykite gabalėliais, žalumynus suberkite į šakeles.

Daržoves sutrinkite su žalumynais, išskyrus svogūnus, trintuvu.

Į sterilizuotus stiklainius apačioje sudėkite prieskonius, kuriuos naudojate konservavimui.

Dedame sluoksnį pomidorų, tada svogūnus, pomidorus ir taip užpildome visą stiklainį.

Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite sterilizuotais dangčiais ir palikite 15 minučių.

Nupilkite vandenį.

Į švarų vandenį puode suberkite druską ir cukrų, susmulkintas daržoves ir konservavimui skirtus prieskonius. Užvirinkite ir pavirkite porą minučių, užpilkite actu, šiek tiek pavirkite ir supilstykite į stiklainius.

Susukame dangtelius, apverčiame stiklainius ir užsukame, kol atvės.

Pomidorus laikome sandėliuke arba rūsyje.

Pomidorai bus saldžiarūgščiai, kvapnūs, su pikantiškomis natomis, šis užkandis tikrai patiks jums ir svečiams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.