Stulbinantis desertas Naujųjų metų (ir ne tik) šventiniam stalui, kurį nepaprastai paprasta ir lengva paruošti. Sausainiai pasirodo labai skanūs, turi subtilią trapią tešlą ir saldų datulių ir riešutų įdarą. Sausainius „Shyshki“ iš trapios tešlos su datulių ir riešutų įdaru galima išsikepti iš anksto šventei – jie ilgai saugomi ir gali būti įteikti kaip saldi dovana.
komponentai
- Kvietiniai miltai 300 g;
- Sviestas 100 g;
- Druska 1 žiupsnelis;
- Grietinė 20% 100 g;
- 2 kiaušinių tryniai;
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis (be viršaus);
- 12-13 datos;
- Saldieji migdolai (arba graikiniai riešutai) 100 g;
Papildomai
- Cukraus pudra
Kaip pasigaminti „Shishki” sausainius su įdaru
Miltus persijokite į dubenį ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Sutrinkite rankomis į trupinius.
Trupiniuose padarykite duobutę ir suberkite druską, kiaušinių trynius, grietinę ir kepimo miltelius. užminkykite minkštą trapios tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
Suvyniokite tešlą į maišelį ir palikite 15 minučių pailsėti.
Datules perpjaukite išilgai vienoje pusėje ir išimkite kauliuką. Datules įdarykite migdolais arba graikiniais riešutais.
Tešlą padalinkite į 12-13 dalių ir iškočiokite į vienodus rutuliukus.
Iš pradžių kiekvieną tešlos gabalėlį pirštais suminkome į nedidelį paplotėlį, o tada suspaudžiame bulvių grūstuve, kad raštas aiškiai matytųsi pro skylutes.
Atsargiai išimkite ruošinį nuo grūstuvės, apverskite jį su raštu delne ir padėkite riešutais įdaryta data. Gnybtelime kaip pyragą, stengdamiesi nesulaužyti paveikslo struktūros.
Sausainius perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190° įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Gatavus sausainius atvėsinkite ir perkelkite į lėkštę. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.