Iš koldūnų tešlos galima išsivirti ne tik koldūnų ir kukulių, bet ir visai skanių gardumynų, pamirkytų meduje ar uogienėje ir patiekiant su arbata.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- koldūnų tešla;
- medus;
- cukraus, 1 a.š.
Virimo procesas
Tešlą iškočiokite su dešra ir supjaustykite nedidelėmis porcijomis.
Sumaišykite porą šaukštų miltų su cukrumi.
Į šį mišinį panardiname gabalėlį tešlos ir kočiojame iš dviejų pusių, gabalėlį paspaudžiame ir paverčiame pyragu.
Įkaitinkite aliejų ir apkepkite tokius blynelius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padėkite juos ant lėkštės ir aptepkite tirpintu medumi.
Tokius blynus galima įdaryti bet kokia uogiene, uogiene ar kondensuotu pienu, paprasta arba virta, saldžia grietinėle.
Patiekalas bus puikus priedas prie arbatos, kakavos.
Galite naudoti bet kokią likusią tešlą. Taip pat galima plonai iškočioti tešlos sluoksnį, patepti aliejumi ar sviestu, sulenkti į voką ir vėl iškočioti. Kuo daugiau sluoksnių padarysite, tuo sluoksniuotoji tešla bus puresnė ir minkštesnė.
Kai kepsite tokius tešlos gabalėlius, gausite sluoksniuotą tešlą keptuvėje. Galima apibarstyti cukrumi arba kepti teptuku, pasirodo traškus ir minkštas.