Tokia tešla labai tinka įvairiems įdarams, neplyšta. Pasirodo minkštas ir elastingas.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- kiaušinis, 1 vnt.;
- šaltas vanduo, 200 ml;
- miltai, 500 g;
- druskos, 1 šaukštelis;
- bulvės, 1 kg;
- sviestas;
- svogūnas;
- druskos.
Virimo procesas
Bulves išverdame ir paverčiame tyrele su keptais svogūnais pagal skonį, krapais ir sviestu.
Vandenyje įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir minkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Uždenkite masę ir palikite 15 minučių.
Tešlą padalinkite į keletą dalių, kiekvieną iškočiokite į sluoksnį ir stikline supjaustykite apskritimus.
Su bulvėmis suformuokite kukulius.
Virinama pasūdytame vandenyje.
Koldūnus tiekiu su svieste pakepintais svogūnais arba su keptų lašinių gabalėliais. Skanu su grietine.