Čeburėkai iš vaikystės, kaip turguje – gera prisiminti šį skonį!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Minkšti ir sodrūs, apetitą keliantys pyragėliai, kuriuos galite gaminti su įvairiais įdarais, tiek sūriais, tiek saldžiais. Tešla gerai išlaiko formą, o įdaras neišteka į keptuvę.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • karštas vanduo, 300 ml;
  • cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, 1 šaukštelis;
  • šviežios mielės, 20 g;
  • Alyva. 50 ml;
  • miltai, 500 g.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikia  :

  • bulvės, 600 g;
  • svogūnas, 2 vnt.;
  • druskos, krapų, sviesto.

Virimo procesas

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, paverskite tyrele ir sumaišykite su gabalėliu sviesto bei pakepintais svogūnais ir krapais. Mes vėsiname.

Cukrų ir mieles ištirpinti vandenyje, supilti aliejumi, išmaišyti. Suberkite šiek tiek miltų, išmaišykite ir uždenkite, palikite 15 minučių.

Dalimis suberkite išsijotus miltus, druską ir minkykite minkštą tešlą. Masė bus šiek tiek lipni. Ištepkite lėkštę aliejumi ir dėkite tešlą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Rankas ir stalą patepame aliejumi, ištepame tešlą ir padaliname į dalis, uždengiame ir paliekame 10 min.

Formuojame pyragėlius su įdaru.

Kepkite aliejuje ant silpnos ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių.

Tešla gaunasi minkšta, ne guminė, net kitą dieną pakaitinus mikrobangų krosnelėje bus kaip išėmus iš keptuvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.