Drėgnas, drėgnas, švelnus labai sodraus skonio pyragas. Šis aguonų desertas su erdviu, grietinės kremu paruošiamas greitai, tačiau rezultatas visada patinka visiems svečiams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 180 g;
druskos, žiupsnelio;
vanilinas pagal skonį;
grietinė, 200 g;
gesintos sodos, 1 šaukštelis;
kakavos, 1 valgomasis šaukštas;
miltai, 160 g;
aguonų, 1 valgomasis šaukštas;
razinų, 2 v.š.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia:
riebios grietinės, 450 g;
cukraus pudros, 2 - 3 v.š.;
citrinos rūgšties, trečdalis šaukštelio.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su druska, cukrumi ir vanile iki purios masės.
Įpilkite grietinės ir išmaišykite.
Suberkite išsijotus miltus ir išmaišykite.
Įpilkite gesintos sodos ir išmaišykite.
Padalinkite tešlą į 3 dalis.
Vieną dalį sumaišykite su kakava, antrąją su aguonomis, trečią su razinomis.
Į kakavinę dalį įdėkite kitą šaukštą grietinės, kad tešla būtų minkšta.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu. Į vidurį pilame kakavinę tešlą, šonus beriame aguonas ir razinas.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių.
Kremui grietinę išplakti su milteliais. Jei nemėgstate saldumo, įpilkite citrinos rūgšties.
Atvėsinkite biskvitą 5 minutes, tada nupjaukite kraštus ir supjaustykite į 3 sluoksnius.
Formuojame tortą, pyragėlius patepame kremu, aptepame viršų ir šonus, pabarstome trupiniais iš likučių.
Tortą galima patiekti iš karto arba įdėti į šaldytuvą 30 – 60 min.
Labai švelnus ir permirkęs pyragas su oru kremu, jį galima įvairiai dekoruoti ir patiekti ant šventinio stalo.