Maslenitsa daugelis blynų kepami pagal skirtingus receptus. Taigi neįmanoma iš karto pasakyti, kuris iš jų yra geriausias. Tačiau vienas iš gaminimo būdų mums atrodo pats skaniausias, nes blyneliai išeina švelnūs, minkšti ir turi skylutę. Be to, jie nėra išdžiūvę aplink kraštus ir ilgą laiką išlieka patrauklūs. Labai tikimės, kad ir jūs išbandysite šį receptą.
Paruošimas
Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska. Patogiausia tai padaryti šluotele.
Įpilkite 250 ml kefyro (2,5% riebumo). Ateityje mums reikės tiek pat.
Įpilkite miltų ir vanilino. Tešlą padėkite į storą, vienalytę būseną, kad nebūtų gabalėlių.
Atėjo laikas antrajai kefyro pusei. Supilkite ir išmaišykite, kad gautųsi skystesnė tešla.
Tada paimkite 250 ml verdančio vandens ir įpilkite pusę arbatinio šaukštelio sodos. Išmaišykite ir palaipsniui supilkite į tešlą, kad nesusidarytų gumuliukų. Jei gautas mišinys per tirštas, įpilkite dar verdančio vandens.
Prieš pat kepdami blynus, įpilkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus, taip pat ištirpintą sviestą.
Keptuvė turi būti gana karšta. Naudodami augalinį aliejų ir šepetį sutepkite paviršių, ant kurio gaminsime.
Blynus kepame iš abiejų pusių, kol jie įgaus malonų auksinį atspalvį. Jums nereikia ilgai laukti, procesas vyksta labai greitai.
Gautus blynus galima valgyti su absoliučiai bet kokiu įdaru. Gaminame su varške ir razinomis. Tada galite užšaldyti blynus, jei negalite valgyti visų iš karto.
Iš šio produktų kiekio gavome 25 blynus, kurių skersmuo 18 cm.
Ingridientai:
— Bet kokio riebumo kefyras (optimaliausias – 2,5%) 0,5 l;
- 2 kiaušiniai;
- verdantis vanduo 250 ml;
- soda 0,5 šaukštelio;
- augalinis aliejus 3 šaukštai;
- Lydytas sviestas 40 gramų;
- cukrus 60 gramų;
- Žiupsnelis druskos;
- miltai 300 gramų.
Užpildymo variantas:
- Varškės sūris 800 gramų;
- Cukrus, grietinė pagal skonį;
- žiupsnelis vanilino;
- Razinos 50 gramų.