Kotletus verdu senu ir laiko patikrintu būdu. Galbūt mano gaminimo variantas kam nors labiau tiks ir padės pagaminti skanius ir sultingus kotletus.
Tiesiog laikausi kelių mažų kotletų gaminimo taisyklių:
Nenaudoju duonos jokiais kiekiais. Tik įvairių rūšių mėsa;
Kiaušinių irgi nenaudoju. Kiaušiniai padaro kotletus labai tankius, o iš mėsos išteka visos sultys. Tik gerai išminkykite ir išplakite faršą, tada kiaušinių nebereikia;
be duonos kepimo. Na, čia jūs patys nusprendžiate, ar kotletus nukaulinti, ar ne. Bet aš jų niekada nenukaulinu, galiu kepti ir neprilipus prie keptuvės.
Į kotletus dedu tik juoduosius pipirus, kuriuos pati sutrinu – tai, kas parduodama pakuotėse susmulkinta, ne visada gali būti vadinama juodaisiais pipirais.
Jie mėgsta kotletus ir kalendras – bet kokiai mėsai suteikia ypatingo skonio ir aromato.