Burnoje tirpstantis obuolių pyragas. Paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių pyrago istorija siekia kelis šimtmečius ir kilusi iš skirtingų kultūrų.

Jie ypač išpopuliarėjo Europoje viduramžiais.

Pavyzdžiui, Anglijoje obuolių pyragas buvo vienas pagrindinių patiekalų ant Kūčių stalo. Jungtinėse Amerikos Valstijose obuolių pyragas tapo nacionaliniu kepiniu dėl pirmųjų europiečių, atvykusių į žemyną.

Kiekviena šalis turi savo obuolių pyragų ruošimo ypatybes. Šiandien obuolių pyragas išlieka viena populiariausių kepinių rūšių. Tai namų jaukumo ir šeimos šilumos simbolis.

Pagaminkime paprastą obuolių pyragą namuose
Ingridientai:

Obuoliai – 3 vnt.;
Sviestas – 60 g;
Cukrus – 40 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Vanilinis cukrus – šaukštelis;
Druska – žiupsnelis;
Cukrus – 130 g;
Pienas – 100 ml;
Grietinė – 2 šaukštai;
Miltai – 300 g;
Kepimo soda – 1 šaukštelis;
Varis;
Kokoso drožlės.

Obuolių pyrago gaminimas:

Nuluptus obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi.

Į karamelės mišinį suberkite obuolius ir nuolat maišydami kepkite 10 min. Atskirame inde leiskite obuolių įdarui atvėsti.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir plakite mikseriu 3 minutes. Į mišinį supilkite pieną, supilkite grietinę ir išmaišykite.

Į kiaušinių mišinį dalimis išsijokite miltus ir sodą, mikseriu užminkykite tešlą. Į homogeninę tešlą sudėkite obuolių įdarą ir išmaišykite.

Kepimo skardą, išklotą pergamentu, ištepkite augaliniu aliejumi. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.

Iškepus pyragą aptepkite medumi ir pabarstykite kokoso drožlėmis. Rezultatas yra puikus obuolių pyragas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.