Šią adžiką ruošiu iš žaliosios paprikos – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, tinkantis prie įvairių patiekalų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
žalioji paprika, 1,5 kg (nulupta);
česnakai, 3 galvutės;
aitriosios paprikos, 2 vnt;
cukrus, 100 g;
druskos, 2 v.š.;
vyno actas, 50 ml arba 9%.
Virimo procesas
Papriką supjaustykite gabalėliais ir sumalkite mėsmale arba trintuvu.
Aitriąją papriką taip pat supjaustome gabalėliais, nulupiame česnaką. Juos taip pat sutriname trintuvu.
Sumaišykite visas daržoves, įpilkite druskos ir cukraus, acto, išmaišykite. Palikite ant stalo 25 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Supilkite padažą į švarius ir sausus stiklainius. Užsukite dangtelius ir laikykite šaldytuve.
Stiklainius galite dėti ir į šaltą rūsį, šaltyje padažas išsilaikys ilgai.
Ši adžika gaunama su gausiu vitaminų kiekiu – masės termiškai neapdorojame ir lieka visos naudingos medžiagos.
Padažas tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų yra labai aromatingas ir skanus.