Koks kebabas būtų be svogūnų? Teisingai, jokios. Net jei gaminsite orkaitėje, pasirūpinkite svogūnais ir turėsite nuostabų patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bet kokia mėsa, 1 kg;
svogūnai, 4 vnt;
actas, 3 šaukštai;
citrinos sultys 3 šaukštai;
aitriosios paprikos, pusė šaukštelio;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
prieskoniai mėsai, 2 v.š.;
rankovė kepimui.
Virimo procesas
Imame bet kokią jums patinkančią mėsą ir supjaustome porcijomis.
Mėsą pabarstykite prieskoniais ir pipirais, įpilkite acto ir citrinos sulčių.
Dabar gerai rankomis išminkykite mėsos gabalus, kad marinatas gerai pasotintų.
Svogūną supjaustykite žiedais ir pamarinuokite vandenyje, 5 šaukštai, actas, 2 šaukštai, cukrus, 1 šaukštas. Leiskite svogūnui marinuotis 1 valandą.
Svogūną dėkite į kepimo rankovę, ant jos dėkite mėsą, rankovę suriškite iš abiejų pusių, padarykite pradūrimus, kad išeitų garai.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite apie 50 – 60 minučių.
Nupjaukite rankovę ir kepkite dar 15 minučių.

Patiekite su šviežių daržovių salotomis ir naminiais padažais.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
