Blynai su riešutais ir obuolių gabalėliais yra labai minkšti, malonios tekstūros, drėgni ir labai kvapnūs. Receptas nesudėtingas, su juo susidoros kiekvienas. Dėl avižinių dribsnių kepinys nepriauga papildomų svarų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
avižiniai dribsniai ir miltai po 150 g;
kepimo milteliai, 10 g;
cinamono, muskato riešuto;
žiupsnelis druskos;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukrus, 70 g;
augalinis aliejus, 90 ml;
obuoliai, 500 g;
1 citrinos žievelė;
graikiniai riešutai.
Virimo procesas
Riešutus su kevalais pavirkite vandenyje 10 minučių, išimkite, atvėsinkite ir nulupkite. Ši technika padeda juos greičiau nulupti. Susmulkinkite gabalėliais trintuvu arba peiliu.
Sumaišykite miltus ir susmulkintus avižinius dribsnius, suberkite druską, kepimo miltelius, muskato riešutą ir cinamoną. Sumaišykite šį sausą mišinį.
Suberkite riešutus – nuluptus apie stiklinę – ir išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės, įpilkite augalinio aliejaus ir vėl gerai išplakite.
Trys obuoliai ant stambios trintuvės, sumaišyti su citrinos žievelėmis ir kiaušinių mišiniu. Supilkite dar šiek tiek citrinos sulčių.
Supilkite šį mišinį į sausą mišinį ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Tešlą dėkite į bandelių formeles.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 45 minutes, viskas priklauso nuo jūsų orkaitės veikimo.