Deja, daugelis žmonių žaliųjų žirnelių valgo ne itin dažnai. Tokio menko vartojimo priežastys gali būti skirtingos. Pavyzdžiui, virėjai nežino, su kuo derinti žirnius, arba žiemą neranda šviežių.
Nebūtina visada valgyti tik šviežius žaliuosius žirnelius. Rekomenduojame paimti konservuotą ir su juo gaminti patiekalus. Pavyzdžiui, ruoškite salotas arba naudokite kaip garnyrą prie mėsos.
Žalieji žirneliai turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su hipertenzija ir navikais.
Paruoškime salotas iš konservuotų žaliųjų žirnelių.
Ingredientai žirnių salotoms:
konservuoti žirniai - 180 g;
morkos - vnt.;
kiaušiniai - 3 vnt .;
česnako skiltelė;
krapai - krūva;
žalieji svogūnai - 1 vnt .;
druska - ½ šaukštelio;
actas 9% - šaukštai. l.;
garstyčios - šaukštelis;
augalinis aliejus - 200 ml.
Žirnių salotų gaminimas:
Iš žirnių stiklainio nupilkite 70 ml vandens. Išmeskite likusį skystį ir sudėkite žirnius į salotų dubenį.
Nuluptas morkas sutarkuokite smulkia tarka. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kiaušinius ir morkas sudėkite į salotų dubenį su žirneliais.
Česnaką per spaudą permetame į salotas, susmulkiname krapus ir žaliuosius svogūnus ir suberiame. Į salotas pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų.
Supilkite skystį iš žirnių ir acto į gilų dubenį, įberkite druskos. Į mišinį įpilkite garstyčių ir plakite panardintu trintuvu 40 sekundžių.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir plakite porą minučių. Supilkite padažą į salotas ir gerai išmaišykite.
Pasirodo sveikos salotos su žirneliais ir naminiu majonezu.