Šis pyragas yra geresnis nei obuolių pyragas! Ne tik skanu, bet ir gražu: bus šventinio stalo puošmena

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrininis pyragas – vienas iš amžinų Anglijos ir Prancūzijos kulinarijos specialistų ginčų. Faktas yra tas, kad citrininiai pyragaičiai buvo kepami vienu metu abiejose šalyse. Atitinkamai, receptai taip pat nutekėjo į skirtingas abiejų valstybių šalis.

Tačiau kas gali būti laikomas europietiškų citrininių pyragų įkūrėju? Prancūzija tikriausiai vis dar laikoma citrinų kepimo įkūrėja. Į tokią būseną citrinos pradėtos gabenti XV amžiuje. Citrinų plantacijų atsiradimas paveikė virėjų požiūrį į citrinas. Iš jų bandė kurti įvairius patiekalus.

Mes jums pasakysime, kaip patiems pasigaminti aromatingą citrinų pyragą.

Citrininio pyrago ingredientai:

kiaušiniai - 2 vnt .;
cukrus - 100 g;
vanilinis cukrus - 8 g;
druska - žiupsnelis;
augalinis aliejus - 4 šaukštai. l.;
sviestas - 40 g;
kepimo milteliai - 4 g;
miltai - 300 g.

Užpildo ingredientai:

kiaušinis - vnt.;
cukrus - 5 šaukštai. l.;
kukurūzų krakmolas - 60 g;
pusės citrinos žievelės;
pienas - 500 ml;
sviestas - 20 g;
citrinos sultys - šaukštai. l.

Citrinų pyrago paruošimas:

Į dubenį išmuškite kiaušinius, suberkite granuliuotą cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Į kiaušinių mišinį supilkite sviestą ir augalinį aliejų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į kiaušinių masę dalimis išsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą. Šiek tiek lipnią ir elastingą tešlą padalinkite į lygias dalis.

26 cm skersmens kepimo formą ištepkite plonu sluoksniu, paskirstykite išilgai dugno ir šonų.

Norėdami paruošti įdarą, į puodą įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir krakmolą. Mišinį apibarstykite citrinos žievele ir išplakite.

Į gautą masę supilkite pieną ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Sutirštėjus mišinį pavirti minutę, supilti sviestą.

Į kreminį mišinį įmaišykite sviestą, ištirpinkite ir supilkite citrinos sultis. Supilkite grietinėlę į formą ir paskirstykite ant paviršiaus.

Iš antrojo tešlos gabalo darome apvalų sluoksnį, lygų formos skersmeniui. Picos peiliu sluoksnyje padarykite spiralę, perkelkite ją ant kreminio viršaus.

Taip pat skaitykite:  Keturių kiaušinių jogurto pyragas! 4 kartus skanesnė už mano mamos šarlotę

Tuo pačiu peiliu nupjauname perteklinius tešlos kraštus. Šaukštą pieno sumaišykite su tryniu, tešlos viršų patepkite riebalais, pabarstykite cukrumi.

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.