Įdaryti kopūstų suktinukai – tai patiekalas, susidedantis iš kopūstų arba vynuogių lapų su į juos įvyniotu įdaru. Įdaras gali būti įvairus ir priklauso nuo virėjo pageidavimų.
Įdaryti kopūstų suktinukai skirstomi į daugybę veislių. Pavyzdžiui, yra kopūstų suktinukai su grybais. Vietoj mėsos į įdarą dedami grybai, kurie suteikia patiekalui ypatingo skonio ir aromato. Vegetariški kopūstų suktinukai – tai kopūstų suktinukai, kuriuose nėra mėsos, tačiau gali būti įvairių daržovių, tokių kaip morkos, svogūnai, paprikos ir kt.
Dolma yra armėniška kopūstų suktinukų versija, kurioje vietoj kopūstų naudojami vynuogių lapai. Įdaras taip pat gali skirtis ir gali būti ryžių, mėsos ar daržovių.
Be virimo, kepami kopūstų suktinukai. Mes jums pasakysime, kaip iš kiniško kopūsto virti keptų kopūstų suktinukus.
Ingridientai:
Pekino kopūstas – 1 galva;
svogūnas – 1 vnt .;
morkos – 1 vnt .;
pomidoras – 1 vnt .;
malta mėsa – 500 g;
sol – ½ val. l.;
česnakas – gvazdikėlis;
kiaušiniai – 3 vnt .;
grietinė – 2 šaukštai;
miltai – 3 šaukštai.
Keptų kopūstų suktinukų paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Morkas sutarkuokite, suberkite į svogūnus ir pakepinkite 2-3 minutes.
Atskirkite kopūsto galvą nuo lapų ir susmulkinkite peiliu. Sudėkite kopūsto galvą su svogūnais ir morkomis ir pakepinkite, kol suminkštės.
Pomidorą supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į kopūstą, svogūnus ir morkas. Nuo kopūstų lapų nuimkite sandariklį ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Maltą mėsą pasūdykite ir pipiruokite, per spaudą permeskite česnako skiltelę. Į faršą suberkite keptas daržoves ir išmaišykite.
Įdarą dėkite po vieną šaukštą ant kopūstų lapų ir užsandarinkite viduje.

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės, druskos ir išmaišykite.
Į kiaušinių mišinį supilkite miltus ir kiekvieną kopūsto ritinį pamerkite į jį. Apkepkite kopūstų suktinukus augaliniame aliejuje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.


Rezultatas – skanūs, švelnūs ir sultingi kopūstų suktinukai. Jie ruošiami kuo paprasčiau ir pakeis klasikinį receptą.
