Dėl šio marinato bet kokia mėsa tampa labai minkšta, švelni ir sultinga, greitai ir gerai iškepa, pasirodo pikantiška, su lengvu medaus poskoniu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sojos padažas, 3 v.š.;
pipirų;
paprikos ir sezamo aliejaus po 1 a.š.;
medaus, 1 šaukštelis;
česnako, 6 gvazdikėlių;
augalinis aliejus, 80 ml.
Gaminimo procesas
Paimkite bet kokią mėgstamą mėsą, galite naudoti skirtingas vištienos ar kalakutienos dalis.
Į mėsą suberkite visus išvardintus ingredientus ir labai gerai išmaišykite, kad padažas gerai prisotintų mėsos pluoštus.
Smulkiai supjaustykite česnaką arba perspauskite per presą ir sumaišykite su mėsa.
Marinuoti reikia ilgiau. Juo labiau. Taigi vištienos blauzdeles įdėjau nakčiai į šaldytuvą.
Bet jei neturite laiko, palikite mėsą pasimarinuoti bent 30 min.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir vienu sluoksniu išdėliokite mėsą.
Mėsą sutepkite inde likusiu padažu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite, kol paruduos. Vidutiniškai tai trunka 30–40 minučių.
Išimkite kepimo skardą ir vėl patepkite mėsą likusiu padažu ir kepkite dar 15 – 20 min.
Mėsą patiekiame su įvairiais garnyrais, šviežių daržovių salotomis, konservuotomis daržovėmis ir karštais padažais.