Sriubos yra kiekvieno žmogaus mitybos dalis. Beveik kiekviena kultūra turi savo nacionalines sriubas. Yra patiekalų, kurie yra gana nebrangūs, tačiau yra ir gana brangių.
Brangiausia sriuba pasaulyje – kregždžių lizdo sriuba. Jis pagamintas iš valgomų paukščių lizdų, kuriuos sviedliai (tam tikros rūšies snapeliai) susikuria iš savo seilių. Sriuba yra želė konsistencijos ir subtilaus skonio su nedideliu rūgštumu. Lizdai renkami sunkiai pasiekiamuose urvuose, todėl šis procesas laikomas pavojingu. Lizdų rinkimas griežtai reguliuojamas, nes sparnuočių populiacijai reikia laiko atsigauti.
Mes jums papasakosime apie pigesnę, ne mažiau skanią sriubą, kurią galėsite virti nuolat.
Ingridientai:
- Vištienos šlaunelės – 3 vnt.;
- Daržovių aliejus;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Morkos – 1 vnt .;
- Vanduo – 2,5 l;
- Bulvės – 600 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 200 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt .;
- Juodieji pipirai – žiupsnelis;
- Žalieji svogūnai – krūva;
- Krapai – krūva;
- Petražolės – krūva.
Sriubos ruošimas:
Vištienos šlauneles supjaustykite mažais gabalėliais ir kepkite 5 minutes keptuvėje su augaliniu aliejumi. Svogūną smulkiai supjaustykite, morkas supjaustykite plonais griežinėliais, porą minučių pakepinkite ant šlaunelių.
Šlaunis ir daržoves užpilkite verdančiu vandeniu ir toliau virkite. Nulupkite bulves ir vieną nepjaustydami sudėkite į keptuvę.
Likusias bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į sriubą.
Virkite bulves sriuboje, uždengę, kol suminkštės. Toliau iš sriubos gaudome nepjaustytas bulves ir jas sutriname iki tyrės ir dedame atgal į sriubą.
Į atskirą indą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išplakite. Į miltus supilkite kiaušinį, maišykite rankomis, kol susidarys tešlos gumuliukai.
Likusius miltus persijokite per sietelį ir suberkite tešlos gumuliukus į sriubą.
Virkite sriubą uždengę 5 minutes. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, krapus ir petražoles ir suberkite į sriubą.

