Draugai! Tingiausiems ir pasipūtusiems dalinuosi Naujųjų metų užkandžiu. Jis patiks visiems! Nusipirkite pusę kilogramo riebios varškės (bent 18 %), 100 gramų Adyghe sūrio (galima ir daugiau, bet tai skonio reikalas), 100 gramų graikinių riešutų, 100 gramų sviesto, česnako galvutę, 3-4 kiaušinius ir 1 granatą.
Toliau viskas neįtikėtinai paprasta. Pirmiausia česnaką sutrinkite česnakų spaustuku. Tada sumaišykite jį su varške, sviestu, kubeliais pjaustytu Adyghe sūriu (kurį sutrupinkite rankomis), kietai virtais kiaušinių tryniais… ir visą šį grožį sudėkite į trintuvą.
Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu… ir pradėkite formuoti sniego gniūžtes… Lygiai kaip vaikystėje… Mišinį iš trintuvo sudėkite į delną, į centrą suberkite riešutus ir suformuokite sniego gniūžtę. Gausis lygus, o ne grynai baltas. Jokių problemų! Kiaušinių baltymus sutarkuokite smulkia tarka, apvoliokite jose sniego gniūžtes – ir viskas! Atlikta!
Kad vaizdas būtų vaizdingesnis, aš paprastai perplėšiu granatą (tai paprasta: nupjaukite galus, atidengite plėveles, įpjaukite išilgai, ir granatas atsiveria bei subyrėja į sėklas). Ant šių granato sėklų dedu sniego gniūžtes. Tai aštru, gardu ir simboliška… Mano draugai mano sniego gniūžtes vadina „aistra ir švelnumu“))) Tyliai juokiuosi. Kokia aistra su česnaku? Ir, ypač, švelnumas?
Bet tai neįtikėtinai skanu! Pažadu!


Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





