Ką tik įdėjau į stiklainį. Jau daugelį metų taip sūdau taukus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai vienas seniausių ir, mano nuomone, sėkmingiausių sūdymo salotų receptų: viskas atliekama greitai ir lengvai, todėl salotos, net ir su minkšta odele, gaunasi labai minkštos ir švelnios. Jei norite pikantiškesnių skonių, įdėkite mėgstamų prieskonių ir žolelių.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • kiaulienos pilvas, 2 kg;
  • česnakas, 1 galvutė;
  • vanduo, 1 litras;
  • druska, 150 g;
  • pipirai puode ir lauro lapas.

Virimo procesas

Nuplaukite kiaulienos taukus ir nulupkite odelę aštriu peiliu. Supjaustykite gana dideliais gabalėliais.

Ištirpinkite druską vandenyje, suberkite pipirus, lauro lapą, norimus prieskonius ir aromatines žoleles. Užvirinkite, virkite ant silpnos ugnies kelias minutes ir leiskite atvėsti.

Sudėkite krūtinėlės gabalėlius į stiklainį, pabarstydami juos česnako skiltelėmis.

Supilkite šaltą sūrymą ir uždenkite dangčiu.

Palikite kambaryje 2 dienas, tada perkelkite į šaldytuvą dar 2 dienoms.

Laikymui kiaulienos taukus galite palikti sūryme arba išimti juos iš stiklainio, nusausinti popieriniais rankšluosčiais ir kiekvieną gabalėlį suvynioti į pergamentinį popierių. Šaldiklyje jie išsilaikys labai ilgai.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.