Tai vienas seniausių ir, mano nuomone, sėkmingiausių sūdymo salotų receptų: viskas atliekama greitai ir lengvai, todėl salotos, net ir su minkšta odele, gaunasi labai minkštos ir švelnios. Jei norite pikantiškesnių skonių, įdėkite mėgstamų prieskonių ir žolelių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kiaulienos pilvas, 2 kg;
- česnakas, 1 galvutė;
- vanduo, 1 litras;
- druska, 150 g;
- pipirai puode ir lauro lapas.
Virimo procesas
Nuplaukite kiaulienos taukus ir nulupkite odelę aštriu peiliu. Supjaustykite gana dideliais gabalėliais.
Ištirpinkite druską vandenyje, suberkite pipirus, lauro lapą, norimus prieskonius ir aromatines žoleles. Užvirinkite, virkite ant silpnos ugnies kelias minutes ir leiskite atvėsti.
Sudėkite krūtinėlės gabalėlius į stiklainį, pabarstydami juos česnako skiltelėmis.
Supilkite šaltą sūrymą ir uždenkite dangčiu.

Palikite kambaryje 2 dienas, tada perkelkite į šaldytuvą dar 2 dienoms.

Laikymui kiaulienos taukus galite palikti sūryme arba išimti juos iš stiklainio, nusausinti popieriniais rankšluosčiais ir kiekvieną gabalėlį suvynioti į pergamentinį popierių. Šaldiklyje jie išsilaikys labai ilgai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





