Šiomis dienomis labai sunku rasti mėsos, gautos iš gyvūno, kuris nebuvo šeriamas įvairiomis „cheminėmis medžiagomis“, įskaitant hormonus, antibiotikus ir daugybę kitų žmonių sveikatai kenksmingų medžiagų. Net ir pašaruose, kuriais šeriami gyvūnai, jau yra įvairių priedų, kurie nekenksmingi kiaulėms ir karvėms, bet kenksmingi žmonėms.
Žinoma, tie, kurie augina gyvulius, turi švaresnius gyvulius, tačiau su pašarais gauna ir įvairių papildų. Vis dėlto jie dažniausiai valgo įprastą, sveiką maistą. O tie, kurie turi giminaičių kaime, kurie gali juos pavaišinti šviežiu kumpiu ar taukais, paukštiena, triušiais, yra laimingi.
Tie, kurie neturi tokios galimybės, žinoma, viską perka turguje ir parduotuvėse.
Mėsos detoksikacija nereikalauja nieko pernelyg sudėtingo: paimkite litrą vandens ir 40 gramų įprastos druskos. Gerai išmaišykite, kol druska ištirps šaltame vandenyje, ir užpilkite juo supjaustytą mėsą. Palaikykite 1 valandą.
Mėsą nuplaukite švariu vandeniu ir vėl pamirkykite šviežiame druskos tirpale. Palaikykite 1 valandą.
Mėsą nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, uždėkite ant viryklės ir užvirinkite. Virkite 1 minutę ir išimkite iš vandens. Išpilkite vandenį, kruopščiai išskalaukite puodą ir taip pat nuplaukite mėsą.

Dabar galite su juo daryti ką norite – virti arba kepti orkaitėje.

Štai paprastas būdas pašalinti įvairias toksiškas ir kenksmingas medžiagas iš mėsos.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.





