Atradimas kiekvienai šeimininkei: paprastas būdas išsaugoti česnaką ir gauti aliejaus bet kokiam patiekalui. Jokio šaldymo ir jokio vargo!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Česnakų aliejus – stipraus česnakų skonio prieskonis, gaminamas augalinį aliejų užpylus ant česnakų. Jam būdingas skonis gali suteikti rafinuotumo net ir įprastiems patiekalams.

Česnakinio aliejaus istorija glaudžiai susijusi su Viduržemio jūros regiono virtuve. Tokiose šalyse, kaip Italija, Ispanija ir Prancūzija, jis pradėtas naudoti dar senovėje. Ten jis buvo naudojamas kaip pagrindas padažams ir marinatams ruošti.

Svarbu pažymėti, kad česnakas buvo vertinamas ne tik dėl savo kulinarinių savybių, bet ir dėl galimų naudingųjų savybių, todėl česnakų aliejus buvo laikomas produktu, jungiančiu maistinę vertę ir gydomąsias galimybes.

Pavyzdžiui, Prancūzijoje česnakų aliejus tradiciškai patiekiamas su šviežia bagete, o Italijoje jis dažnai naudojamas makaronų ar picos skoniui pagerinti.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: česnakai;
  • augalinis aliejus.

Česnakų aliejaus paruošimas:

Sudėkite nuluptas česnako skilteles į trintuvo dubenį, supilkite augalinį aliejų. Svarbu, kad aliejus padengtų visą česnaką.

Открытие для каждой хозяйки: простой метод сохранить чеснок и получить масло для любых блюд. Без заморозки и хлопот!

Sumalkite augalinį aliejų ir česnaką iki vientisos masės. Česnakų aliejų supilkite į stiklinį indelį ir sandariai uždarykite.

Открытие для каждой хозяйки: простой метод сохранить чеснок и получить масло для любых блюд. Без заморозки и хлопот!

Gausite kvapnų česnakų aliejų įvairiems patiekalams – barščiams, mėsai, salotoms. Šį aliejų šaldytuve galima laikyti iki 2 metų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *