Česnakų aliejus – stipraus česnakų skonio prieskonis, gaminamas augalinį aliejų užpylus ant česnakų. Jam būdingas skonis gali suteikti rafinuotumo net ir įprastiems patiekalams.
Česnakinio aliejaus istorija glaudžiai susijusi su Viduržemio jūros regiono virtuve. Tokiose šalyse, kaip Italija, Ispanija ir Prancūzija, jis pradėtas naudoti dar senovėje. Ten jis buvo naudojamas kaip pagrindas padažams ir marinatams ruošti.
Svarbu pažymėti, kad česnakas buvo vertinamas ne tik dėl savo kulinarinių savybių, bet ir dėl galimų naudingųjų savybių, todėl česnakų aliejus buvo laikomas produktu, jungiančiu maistinę vertę ir gydomąsias galimybes.
Pavyzdžiui, Prancūzijoje česnakų aliejus tradiciškai patiekiamas su šviežia bagete, o Italijoje jis dažnai naudojamas makaronų ar picos skoniui pagerinti.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: česnakai;
- augalinis aliejus.
Česnakų aliejaus paruošimas:
Sudėkite nuluptas česnako skilteles į trintuvo dubenį, supilkite augalinį aliejų. Svarbu, kad aliejus padengtų visą česnaką.
Sumalkite augalinį aliejų ir česnaką iki vientisos masės. Česnakų aliejų supilkite į stiklinį indelį ir sandariai uždarykite.
Gausite kvapnų česnakų aliejų įvairiems patiekalams – barščiams, mėsai, salotoms. Šį aliejų šaldytuve galima laikyti iki 2 metų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
