Česnakų plokštainis – tai tešlos kepinys, praturtintas česnakų skoniu. Šių plokštainių istorija siekia Rytų šalis, kur česnakas tradiciškai buvo naudojamas ne tik maistui gaminti, bet ir kaip natūrali gydomoji priemonė.
Laikui bėgant česnakinių plokštainių receptas paplito įvairiuose pasaulio kampeliuose ir užėmė vietą tiek gatvės maiste, tiek įvairių tautų namų virtuvėje
. Pavyzdžiui, Indijoje ruošiami česnakiniai naanai, tandoor keptuvėje kepami ir česnaku pagardinti plokštainiai. Viduržemio jūros regiono šalyse paplitę alyvuogių aliejumi ir česnakais pagardinti plokštainiai, dažnai su prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinais ar raudonėliais
. Rytų Europos virtuvėje galima rasti paprastų, bet skanių rududu plokštainių, kepintų keptuvėje su česnakais.
Sudedamosios dalys: – Keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė, keptuvė:
- Sudedamosios dalys: miltai – 200 g;
- druskos – 3 g;
- cukraus – 3 g;
- sviestas – 10 g;
- česnako – 18 g;
- žaliasis svogūnas – 25 g;
- vandens – 380 ml.
Česnakinių pyragėlių paruošimas:
Česnaką ir žaliąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Į dubenį su miltais supilkite druską, cukrų, ištirpintą sviestą, česnakus ir žaliuosius svogūnus
, supilkite
į
mišinį vandenį ir išminkykite šiek tiek tirštą tešlą be gumuliukų
.
Keptuvę patepkite lašeliu augalinio aliejaus ir semtuvėliu supilkite tešlą.
Tolygiai paskirstykite tešlą po keptuvės paviršių ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Iškepę česnakiniai pyragėliai yra maži, skanūs pyragėliai.
Juos galima patiekti su grietine, pomidorų padažu. Jie tinka prie mėsos, žuvies ir daržovių.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
