Pamirškite apie minkštus agurkus! Paprastas marinavimo būdas, užtikrinantis traškumą ir intensyvų skonį ilgus metus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti agurkai – tai užkandis, gaminamas iš šviežių agurkų, brandintų sūryme, kurį paprastai sudaro actas, druska, prieskoniai ir žolelės. Šio proceso metu agurkai išlaiko traškią tekstūrą, sugeria prieskonių aromatus ir įgauna savitą saldžiarūgštį

skonį. Dėl šio skonio marinuoti agurkai dera su įvairiais patiekalais ir dažnai naudojami kaip priedas prie stalo.

Marinuotų agurkų istorija siekia senovės laikus

.

Pirmieji paminėjimai apie daržovių marinavimą siekia Mesopotamiją, maždaug 2400 m. pr. m. e. Jau tada žmonės suprato druskos, acto ir prieskonių naudą maistui išsaugoti ilgą laiką. Šis metodas prailgino derliaus galiojimo laiką ir užtikrino, kad daržovių būtų galima įsigyti ištisus metus.

Sudedamosios dalys:

  • Agurkai – 5 kg;
  • Česnakai – 4 vienetai stiklainyje;
  • Salierai – kelios šakelės stiklainyje;
  • krapai – keli stiebai stiklainyje;
  • lauro lapai – 2 vnt. stiklainyje;
  • kvapieji pipirai – 4 vnt. viename stiklainyje;
  • pipirų grūdelių – 10 vnt. viename stiklainyje;
  • cukraus – 2 šaukšteliai stiklainyje;
  • 9 % acto – 2 šaukštai stiklainyje;
  • Druska – 7 šaukštai 3 litrams;
  • Citrinos rūgštis – ¼ šaukštelio 3 litrams vandens.

Marinuotų agurkų paruošimas:

Agurkus kruopščiai nuplaukite, pašalinkite kotelius. Į stiklainį suberkite žirnelius ir kvapiuosius pipirus, salierų šakeles, krapų stiebus, česnako skilteles

. Sudėkite agurkus į stiklainį. Pirmąjį sluoksnį papildykite krapų stiebais, salierų šakelėmis, pipirų ir kvapiųjų pipirų žirneliais, lauro lapais, česnako skiltelėmis.

Ant žalumynų sluoksnio sudėkite likusius agurkus

Taip pat skaitykite:  Imu sūrį ir malta mėsa. Sotūs ir aromatingi mėsos suktinukai - skonis privers apsilaižyti pirštus!

.

Stiklainiai su agurkais užpilami stačiu verdančiu vandeniu ir taip paliekami 20-25 min.

Vanduo nusunkiamas atgal į puodą ir vėl užverdamas. Supilkite verdantį

vandenį atgal į

stiklainius ir palikite 35-40 minučių.

Supilkite vandenį atgal į puodą, užvirinkite ir supilkite druską bei citrinos rūgštį.

Į stiklainius supilkite actą ir cukrų

.

Забудьте о мягких огурцах! Простой способ маринования, который гарантирует хруст и насыщенный вкус на годы

Supilkite sūrymą į stiklainius, sandariai užsukite dangtelius, apverskite dugnu žemyn ir palikite atvėsti karštyje po rankšluosčiu.

Забудьте о мягких огурцах! Простой способ маринования, который гарантирует хруст и насыщенный вкус на годы

Tokius agurkus galima laikyti šaldytuve, rūsyje, spintoje.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *