Šias mini picas gaminu 2 kartus per dieną – vaikai jas nešasi į mokyklą, o svečiai galvoja, kad užsisakiau iš restorano!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminės mini picos – tai mažesnės klasikinės picos versijos. Jos gaminamos iš tešlos, ant kurios dedami įvairūs priedai, o tada kepamos, kol susidaro auksinė plutelė.

Pagrindinis skirtumas nuo įprastos didelės picos yra dydis: mažos porcijos yra daug patogesnės. Jas galima patiekti kaip originalų užkandį vakarėlyje, įtraukti į vaikų valgiaraštį arba tiesiog paruošti greitą ir sotų užkandį.

Mini picų, kaip ir pačios picos, istorija siekia Italiją. Pirmieji šio patiekalo panašumai aptikti senovės Graikijoje ir Romoje. Tačiau šiandien mums pažįstama pica atsirado Neapolyje XVIII a.

Miniatiūrinių picų idėja kilo gerokai vėliau – XX a. Tuo metu pica tapo labai populiariu gatvės maistu ir atsirado patogių porcijinių užkandžių, kuriuos būtų galima greitai suvalgyti keliaujant, poreikis.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 600 g;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Pienas – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 50 g;
  • Mielės – 8 g;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 2 šaukšteliai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Kopūstai – 500 g;
  • morkos – 1 vnt;
  • dešra – 200 g;
  • Marinuoti agurkai – 200 g;
  • Sūris – 200 g;
  • Druska – ¼ šaukštelio;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai.

Mini picų paruošimas:

Sumaišykite cukrų ir mieles, užpilkite šiltu vandeniu. Išmaišykite ir palikite mielių mišinį po celofanu 10-15 min.

Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite ir dalimis suberkite miltus. Tešlą pasūdykite ir minkštą, nelipnią tešlą minkykite 8 minutes.

Kad būtų lengviau minkyti, rankas ir darbo paviršių patepkite augaliniu aliejumi.

Indą patepkite aliejumi, įdėkite į jį tešlą ir palikite šiltai 1 valandą po celofanu

Taip pat skaitykite:  Salotos „Vyriška užgaida“. Ingredientai paprasti, bet svečiams retai kada pavyksta juos atspėti

. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite jį keptuvėje su augaliniu aliejumi. Morkas sutarkuokite stambia tarka, kopūstus supjaustykite

. Morkas ir kopūstus sudėkite prie svogūnų, pabarstykite druska ir pipirais. Daržoves troškinkite 8-10 minučių. Svarbu iš daržovių išgarinti vandenį, kuris gali susidaryti kepant.

Kol kopūstų mišinys atvės, išminkykite tešlą ir padalykite ją į 15 vienodų ritinėlių

.

Iš kiekvieno jų suformuokite plokščią duoną su šonais.

Išdėliokite plokštainį ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Būsimųjų picų dugną patepkite pomidorų pasta, ant paviršiaus išdėliokite troškintus kopūstus

. Dešrą ir marinuotus agurkėlius smulkiai supjaustykite, sudėkite ant kopūstų sluoksnio

.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite ant dešros ir agurkų sluoksnio.

Готовлю эти мини-пиццы 2 раза в день — дети берут в школу, а гости думают, что я заказала из ресторана!

Picas kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Готовлю эти мини-пиццы 2 раза в день — дети берут в школу, а гости думают, что я заказала из ресторана!

Gausite minkštas, aromatingas mini picas iš minkštos tešlos su sultingu įdaru.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *