Vištiena ir daržovėmis įdaryti pyragėliai yra maistingi ir aromatingi kepiniai. Plonoje tešloje slepiasi sultingas vištienos ir įvairių daržovių įdaras.
Skirtingai nuo saldžiųjų pyragaičių, kurie paprastai patiekiami prie arbatos, šie pyragaičiai priklauso užkandžiams arba pagrindiniams patiekalams. Jie gali būti visavertis užkandis arba lengva vakarienė.
Šiuolaikiniai vištienos ir daržovių pyragai yra universalūs. Juos galima valgyti karštus, ką tik ištrauktus iš orkaitės, arba atvėsintus kaip patogų užkandį. Jie dera su įvairiais patiekalais, pavyzdžiui, sultiniais, šviežiomis salotomis, marinuotais agurkais ir puodeliu arbatos ar kavos.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 600 g;
- Vanduo – 200 ml;
- Pienas – 200 ml;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- sausos mielės – 8 g;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištiena – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- Pipirai – 3 vnt;
- grybai – 200 g;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- Sviestas – 20 g;
- grietinėlė – 100 ml;
- Druska – ½ šaukštelio.
Vištienos ir daržovių paplotėlių paruošimas:
Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite po celofanu 5-10 min. Į
mišinį
supilkite ½ augalinio aliejaus ir pieno.
Į mišinį įmuškite kiaušinį, sumaišykite ingredientus. Į mišinį supilkite dalį miltų ir druskos, išmaišykite. Į mišinį supilkite likusius miltus ir suminkykite lipnią, vientisą tešlą
. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite 7-8 minutes. Indą patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir palikite šiltai po celofanu 1 valandą.
Įdarui smulkiai supjaustykite vištieną ir susmulkinkite česnaką
.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus,
minutę
pakepinkite
česnako skiltelę aliejuje, tada sudėkite vištieną. Kepkite mėsą, kol išgaruos skystis, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, kepkite dar 5-7 min.
Iškepusią mėsą sudėkite į atskirą dubenį
.
Pievagrybius
supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite tame pačiame aliejuje, kol išgaruos skystis
. Iškeptus pievagrybius sudėkite ant mėsos. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, nuluptą papriką supjaustykite mažais gabalėliais.
Svogūną apkepkite tame pačiame aliejuje, tada į jį sudėkite papriką. Paprikas ir svogūnus kepkite 2-3 min.
Prie paprikų ir svogūnų sudėkite mėsą ir grybus, į faršą įspauskite česnako skilteles, supilkite grietinėlę. Troškinkite faršą 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 140 g gabalėlius, iš kurių suformuokite suktinukus
.
Suktinukus palikite 5 minutėms po celofanu ir iškočiokite į 2 mm storio stačiakampius lakštus
. 4-5 šaukštus įdaro
paskirstykite
kiekvieno lakšto viduryje.
Jei norite, apibarstykite įdarą tarkuotu sūriu.
Įdarą suvyniokite į tešlą kaip voką ir užklijuokite siūlę.
Sudėkite pyragėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Pyragėlių viršų patepkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Kepkite pyragėlius 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Gausite kvepiančius auksinius pyragėlius su sultingu įdaru. Jei norite, prieš kepdami kiekvieną pyragėlį galite pabarstyti sezamo sėklomis.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
