Puikus užkandis moksleiviui: vištienos kepsnelių, kurie išlieka sultingi net praėjus 5 valandoms po kepimo, receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištiena ir daržovėmis įdaryti pyragėliai yra maistingi ir aromatingi kepiniai. Plonoje tešloje slepiasi sultingas vištienos ir įvairių daržovių įdaras.

Skirtingai nuo saldžiųjų pyragaičių, kurie paprastai patiekiami prie arbatos, šie pyragaičiai priklauso užkandžiams arba pagrindiniams patiekalams. Jie gali būti visavertis užkandis arba lengva vakarienė.

Šiuolaikiniai vištienos ir daržovių pyragai yra universalūs. Juos galima valgyti karštus, ką tik ištrauktus iš orkaitės, arba atvėsintus kaip patogų užkandį. Jie dera su įvairiais patiekalais, pavyzdžiui, sultiniais, šviežiomis salotomis, marinuotais agurkais ir puodeliu arbatos ar kavos.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 600 g;
  • Vanduo – 200 ml;
  • Pienas – 200 ml;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • sausos mielės – 8 g;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Augalinis aliejus – 50 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Vištiena – 500 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • Pipirai – 3 vnt;
  • grybai – 200 g;
  • Česnakai – 3 skiltelės;
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai;
  • Sviestas – 20 g;
  • grietinėlė – 100 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Vištienos ir daržovių paplotėlių paruošimas:

Sumaišykite mieles su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite po celofanu 5-10 min. Į

mišinį

supilkite ½ augalinio aliejaus ir pieno.

Į mišinį įmuškite kiaušinį, sumaišykite ingredientus. Į mišinį supilkite dalį miltų ir druskos, išmaišykite. Į mišinį supilkite likusius miltus ir suminkykite lipnią, vientisą tešlą

Taip pat skaitykite:  Tik į maltą mėsą įpyliau mineralinio vandens. Turkiškų kotletų ir vasariško padažo paslaptis per 2 minutes

. Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite 7-8 minutes. Indą patepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir palikite šiltai po celofanu 1 valandą.

Įdarui smulkiai supjaustykite vištieną ir susmulkinkite česnaką

.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite augalinio aliejaus,

minutę

pakepinkite

česnako skiltelę aliejuje, tada sudėkite vištieną. Kepkite mėsą, kol išgaruos skystis, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių, kepkite dar 5-7 min.

Iškepusią mėsą sudėkite į atskirą dubenį

.

Pievagrybius

supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite tame pačiame aliejuje, kol išgaruos skystis

. Iškeptus pievagrybius sudėkite ant mėsos. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, nuluptą papriką supjaustykite mažais gabalėliais.

Svogūną apkepkite tame pačiame aliejuje, tada į jį sudėkite papriką. Paprikas ir svogūnus kepkite 2-3 min.

Prie paprikų ir svogūnų sudėkite mėsą ir grybus, į faršą įspauskite česnako skilteles, supilkite grietinėlę. Troškinkite faršą 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 140 g gabalėlius, iš kurių suformuokite suktinukus

.

Suktinukus palikite 5 minutėms po celofanu ir iškočiokite į 2 mm storio stačiakampius lakštus

. 4-5 šaukštus įdaro

paskirstykite

kiekvieno lakšto viduryje.

Jei norite, apibarstykite įdarą tarkuotu sūriu.

Идеальный перекус для школьника: рецепт пирожков с курицей, которые остаются сочными даже через 5 часов после готовки

Įdarą suvyniokite į tešlą kaip voką ir užklijuokite siūlę.

Идеальный перекус для школьника: рецепт пирожков с курицей, которые остаются сочными даже через 5 часов после готовки

Sudėkite pyragėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Идеальный перекус для школьника: рецепт пирожков с курицей, которые остаются сочными даже через 5 часов после готовки

Pyragėlių viršų patepkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Kepkite pyragėlius 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Идеальный перекус для школьника: рецепт пирожков с курицей, которые остаются сочными даже через 5 часов после готовки

Gausite kvepiančius auksinius pyragėlius su sultingu įdaru. Jei norite, prieš kepdami kiekvieną pyragėlį galite pabarstyti sezamo sėklomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *