Kepta lašiša – paprastas, skanus ir sveikas patiekalas. Polinezėje yra daug baltymų, vitaminų (A, C, E, B grupės) ir mineralų (fosforo, kalio, kalcio, geležies), reikalingų žmogaus sveikatai.
Yra daug šios žuvies gaminimo receptų: ji kepama, troškinama, verdama garuose arba kepama orkaitėje.
Mėta priklauso neriebių žuvų rūšims, todėl dažnai rekomenduojama dietinėse mitybos programose. Ji puikiai dera su įvairiomis daržovėmis, todėl galima eksperimentuoti su skoniais ir tekstūromis. Be to, ruošiant menteles orkaitėje nereikia nuolatinio dėmesio ir kontrolės,
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Polinezijos filė – 600 g;
- kopūstai – 300 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- kečupas – 2 šaukštai;
- majonezo – 3 šaukštai;
- verdančio vandens – 150 ml;
- druskos – ½ šaukštelio.
Kepto šlakio paruošimas:
Supjaustykite nedideliais gabalėliais lašišos filė. Susmulkinkite kopūstus, sumeskite ir 5 min. kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje
. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į kopūstus, kepkite 2 min. Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite į daržoves, įberkite druskos ir pipirų
. Daržovių mišinį sumaišykite, sudėkite kečupą, viską užpilkite verdančiu vandeniu.
Palikite daržoves po dangčiu troškintis 20 minučių ant silpnos ugnies
. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno sudėkite ½ daržovių masės. Ant jos sudėkite polinkio gabalėlius, uždenkite juos likusiomis troškintomis daržovėmis.
Viršų ištepkite majonezu. Uždenkite kepimo formą folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Tada nuimkite foliją ir 15 minučių kepkite be jos.
Po daržovėmis gausite minkštą sultingą silkės filė. Šis patiekalas taps vienu iš aktualių vakarienės ar šventinio stalo variantų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
