Cukinijų salotos yra puikus ir sveikas patiekalas, kuris gali puikiai papildyti jūsų stalą. Iš Centrinės Amerikos kilusios cukinijos dėl savo subtilaus skonio ir mažo kaloringumo jau seniai populiarios kulinarijoje. Jose gausu vitaminų A ir C, taip pat kalio ir magnio, todėl jos puikiai tinka besirūpinantiems sveiku maistu. Cukinijų
salotas galima ruošti įvairiais būdais: žalias, lengvai apkeptas ar net marinuotas. Ši universali daržovė puikiai dera su įvairiais ingredientais – šviežiomis, keptomis ar kepintomis.
Dažnai į cukinijų salotas dedama šviežių daržovių, pavyzdžiui, pomidorų, agurkų ir paprikų, žolelių.
Papasakosime, kaip paruošti salotų užkandį iš cukinijų
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: cukinijos – 700 g;
- Pomidorai – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- kalendros – saujelė;
- petražolės – ryšulėlis.
Padažo ingredientai:
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai;
- Sojų padažas – 2 šaukštai;
- grūdinės garstyčios – 2 šaukšteliai;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- „Hmeli-Suneli” – ½ šaukštelio;
- kalendros – ½ šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio.
Cukinijų salotų paruošimas:
Supjaustykite cukiniją stambiais gabalėliais, pasūdykite ir sumaišykite giliame dubenyje. Palikite cukinijas 10 minučių, tuo pat metu supjaustykite pomidorus kubeliais
, smulkiai sukapokite petražoles ir kalendras, įspauskite česnako skilteles į žalumynus
.
Cukinijas lengvai pamerkite į popierinį rankšluostį, įmuškite kiaušinį ir sumaišykite
. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite cukinijas. Kepkite cukinijas 7-8 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Kai cukinijos atvės, salotinėje jas sumaišykite su pomidorais ir žolelių bei česnakų mišiniu. Padažui alyvuogių aliejuje sumaišykite sojų padažą, garstyčių sėklas, citrinos sultis, cukrų, apynius, kalendrą ir druską.
Padažą supilkite į salotas ir gerai išmaišykite
.
Palikite salotas šaldytuve 1,5 valandos.
Rezultatas – turime gardų cukinijų užkandį. Šis receptas tinka kebabams arba naudoti atskirai.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
