Baklažanų užkandis – skanus ir maistingas patiekalas, galintis papuošti bet kokį stalą. Baklažanuose gausu vitaminų, mineralų ir skaidulinių medžiagų, be to, jie turi mažai kalorijų.
Yra daug baklažanų užkandžių receptų
.
Juos galima kepti, skrudinti arba kepti ant grotelių. Užkandžiai gali būti aštrūs, pikantiški, saldžiarūgščiai ir net saldoko skonio. Jie dera su kitomis daržovėmis, žolelėmis, riešutais ir įvairiais padažais.
Baklažanų užkandžiams paruošti nereikia sudėtingų kulinarinių įgūdžių ir daug laiko. Tai puikus būdas paįvairinti savo mitybą ir pradžiuginti save bei artimuosius skaniu ir sveiku patiekalu.
Ingredients:
- Sudedamosios dalys: baklažanai – 3 vnt;
- saldžioji paprika – 2 vnt;
- aštrioji paprika – 1 vnt;
- pomidorai – 3 vnt;
- grietinė 25 % – 300 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- kalendros – ryšulėlis;
- Džiovintas bazilikas – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Baklažanų užkandžio paruošimas:
Baklažanus nulupkite, supjaustykite dideliais gabalais, pasūdykite. Nedideliais gabalėliais supjaustykite paprikas, išskobkite jų vidų
, pomidorus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, prie jų sumalkite skiltelę česnako. Naudodami servetėlę, baklažanus nuvarvinkite nuo drėgmės pertekliaus, apkepkite juos keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos,
atskirai keptuvėje po dangčiu porą minučių
pakepinkite
paprikas, pasūdykite. Atskiroje keptuvėje po dangčiu 5-7 min. troškinkite pomidorus
. Likus 2 min. iki pomidorų paruošimo, į pomidorus suberkite druską, cukrų ir sausą baziliką, išmaišykite. Antrą česnako skiltelę per spaudiklį įspauskite į grietinę, sudėkite ant gilaus indo dugno
. Ant grietinės sluoksnio sudėkite baklažanus ir susmulkintas kalendras.
Ant baklažanų sluoksnio sudėkite paprikas, o ant jų – pomidorų mišinį.
Palikite užkandį 3 valandoms šaldytuve, tada patiekite.
Tai puikus būdas pasigaminti įdomią vakarienę.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
