Cukrinės sraigės – skanus ir aromatingas skanėstas, mėgstamas kepinių mėgėjų visame pasaulyje. Pirmą kartą pasirodžiusios Vokietijoje, šios bandelės greitai užkariavo gurmanų širdis dėl savo unikalaus skonio ir minkštos tekstūros.
Cukrinių sraigių skonio paslaptis – tai minkštos ir erdvios tešlos derinys su traškia karameline plutele, kuri atsiranda kepant cukrines sraiges.
Be to, jas galima keisti įvairiais įdarais: sultenėmis, riešutais, vaniliniu kremu ar vaisiais, todėl kaskart galėsite mėgautis naujais skoniais.
Sudedamosios dalys:
- varškė – 200 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinis cukrus – 10 g;
- cukraus – 60 g;
- kefyras – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 300 g;
- sodos – ½ šaukštelio.
Varškės sraigių paruošimas:
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi, įprastu cukrumi ir kefyru. Į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir druskos ir viską gerai išmaišykite
. Į mišinį supilkite miltus ir sodą ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Padalykite tešlą į 16 dalių, suformuokite nedidelius rutuliukus
, kiekvieną rutuliuką iškočiokite į plokštainį, pabarstykite cukrumi.
Suvyniokite plokštainį į vamzdelius, suformuodami nedidelę sraigę.
Visas sraiges apvoliokite cukruje ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kepkite sraiges 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Taip gausite cukrines keksiukų sraiges. Tai geras būdas pirktinius kepinius pakeisti naminiais.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
