Orkaitėje kepti kopūstai su malta mėsa – tai nebrangių produktų patiekalas, todėl tai geras pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Kopūstų lapai tampa maltos mėsos pagrindu, kuris patiekalui suteikia sultingumo. Toks kulinarinis metodas leidžia išgauti patiekalą, primenantį įdarytus
kopūstus
, tačiau reikalaujantį mažiau laiko ir darbo sąnaudų
. Keptų kopūstų su malta mėsa skonio savybes harmoningai papildo grietinė, taip pat šviežios daržovės ir prieskoninės žolelės, todėl patiekalus galima įvairinti. Kaip garnyras prie šio
patiekalo
puikiai tinka bulvių košė, virti ryžiai arba grikiai, sukuriantys subalansuotą ir sotų
patiekalą. Karštas patiekalas atskleidžia savo skonį ir sultingumą, todėl veikia kaip visavertė vakarienė. Atvėsintas jis išlaiko savo savybes ir gali būti patogus užkandis dienos metu.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 2 žiediniai kopūstai;
- malta vištiena – 600 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- kečupas;
- grietinė;
- sūris – 100 g.
Kopūstų su malta mėsa kepimas orkaitėje:
Kopūstus supjaustykite apvaliomis maždaug 1-2 cm storio plokštelėmis. Į smulkintus
kopūstus
įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį, įpilkite 50 ml vandens ir išmaišykite.
Ant kiekvienos kopūstų plokštelės paskleiskite smulkintus kopūstus
.
Kečupu užtepkite sluoksnį maltos mėsos – kiekvienam sluoksniui reikia 2 šaukštų
. Panašiai užtepkite sluoksnį kečupo su grietine, taip pat porą šaukštų 1 porcijai.
Kepkite patiekalą 180 laipsnių temperatūroje 35 min.
Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir apibarstykite juo kiekvienos porcijos viršų.
Kepkite patiekalą dar 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Gaunamas skanus paprastas maltos mėsos ir kopūstų patiekalas. Receptui rekomenduojama imti nedidelius jaunus kopūstus.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
