Paimkite vištienos krūtinėlę. Šašlykas namuose: skanu ir greita

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugybė žmonių mėgsta kebabus. Tai tradicinis patiekalas visiems vasaros poilsiautojams ir vasarotojams. Ši meilė mėsai ant iešmo pas žmones atėjo XVIII amžiuje. Tuomet kulinarijos knygose buvo galima rasti paukštienos, kiaulienos, karvės mėsos kepimo ant iešmo receptų.

XVI a. šašlykas

buvo

vadinamas „karališkuoju patiekalu”. Be naminių gyvulių mėsos, šašlykai buvo ruošiami ir iš žvėrienos. Pavyzdžiui, populiarus buvo kiškių šašlykas. Žodis šašlykas kilo iš totorių kalbos, kur „šiš” reiškia iešmą

. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti vištienos šašlyką.

Vištienos kebabo ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė – 600 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • saldžiosios paprikos – ½ šaukštelio;
  • džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
  • džiovintų petražolių – ½ šaukštelio;
  • sviesto – valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
  • citrinos sultys – 2 valg. šaukštai.

Vištienos kebabo paruošimas:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis plokštelėmis. Vištieną pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, saldžiaisiais pipirais, džiovintais česnakais, džiovintomis petražolėmis

. Į mėsą supilkite ištirpintą sviestą, augalinį aliejų ir citrinos sultis, komponentus sumaišykite.

Просто возьмите куриную грудку. Шашлык в домашних условиях: вкусно и быстро

Kiekvieną lėkštę suverkite ant iešmo ir užmaukite ant kepimo formos šonų.

Просто возьмите куриную грудку. Шашлык в домашних условиях: вкусно и быстро

Nepamirškite ant formos dugno uždėti pergamento. Kepkite kebabą 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Apverskite kebabą į antrąją pusę ir kepkite dar 10 minučių.

Просто возьмите куриную грудку. Шашлык в домашних условиях: вкусно и быстро

Galite pasigaminti padažą iš sviesto, smulkintų petražolių ir česnako.

Просто возьмите куриную грудку. Шашлык в домашних условиях: вкусно и быстро

Iškepusį kebabą aptepkite šiuo mišiniu, kad jis įgautų pikantiškesnį skonį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *