Skanūs, pikantiški, sūrūs cukinijų suktinukai tikrai patiks jums ir jūsų svečiams.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 2 vnt.;
– sūrio, 150 g;
– česnako, 3 skiltelių
; – bet kokių žolelių
; – druskos, pipirų, prieskonių, augalinio aliejaus ir majonezo.
Gaminimo procesas
Cukiniją išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pasūdykite ir palikite 15 min. Nusausinkite jas ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais
. Apkepkite jas augaliniame aliejuje iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Smulkiai
supjaustykite česnaką, sutarkuokite sūrį, susmulkinkite žoleles
.
Visus ingredientus sumaišykite, pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įpilkite majonezo, bet ne per daug, kad įdaras nebūtų skystas ir neišbėgtų iš suktinukų.
Cukinijų juosteles aptepkite įdaru ir susukite į suktinukus
.
Jei suktinukai nesilaikys, sutvirtinkite juos dantų krapštukais.
Pabarstykite sezamo sėklomis arba tarkuotu sūriu, smulkiai supjaustytais žalumynais ir patiekite.
Į faršą galite įdėti smulkiai
supjaustytų
ir pakepintų grybų, saldžiosios paprikos ir pomidoro gabaliukų.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
