Kas nutiko cukinijoms lėkštėje? Mes jas jau suvalgėme

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų paplotėliai su traškia džiūvėsėlių plutele – tai puikus užkandis, kurį galite patiekti su pikantiškais padažais.

Ruošiant reikės šių ingredientų:

cukinijos, 2 vnt.;

– kiaušinių, 2 vnt

.;

– sūrio „Suluguni” arba pagal skonį, 150 g;

– miltų, 2 šaukštai

; – džiūvėsėlių, 4 šaukštai

; – druskos, pipirų, žolelių.

Padažui paruošti reikia:

riebios grietinės, 150 g;

– garstyčių, 1 šaukštelis

; – žolelių

; – česnako, 3 skiltelės

; – medaus, 1 šaukštelis

; – druskos, pipirų;

– citrinos sulčių

, 1

,5 šaukšto

.

Куда подевались кабачки с тарелки? А мы их уже съели

Gaminimo procesas

Cukiniją supjaustykite batonais

, sūrį

sutarkuokite

smulkia tarka, susmulkinkite žoleles ir sumaišykite. Suberkite džiūvėsėlius ir išmaišykite

. šakute išplakite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų.

Cukinijų batonėlius pamerkite į miltus, tada į kiaušinį, paskui į sūrio plakinį ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Куда подевались кабачки с тарелки? А мы их уже съели

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepkite apie 25 min.

Česnaką pertrinkite per presą, sumaišykite su citrinos sultimis, garstyčiomis, medumi, grietine. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite smulkintų žolelių. Viską suplakite panardinamuoju trintuvu ir supilkite padažą į lėkštę

. Patiekite cukinijas su padažu ir įvairiais garnyrais.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *