Močiutės iš Žemaitijos receptas: parodė, kaip gaminami skaniausi žemaičių blynai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai

Mėsai:

virta malta kiauliena: 800 gramų
svogūnai: 4 (supjaustyti ir apkepinti)
džiovintos žolelės: 1 šaukštelio (salierai, poras, pastarnokų šaknys, petražolių šaknys)
pipirai: 0,5 šaukštelio
druska: 1 šaukštelio

Bulvėms:

virtos maltos bulvės: 1,5 kilogramo
kiaušiniai: 3
krakmolas: 2-3 šaukštų
druska: 1 šaukštelio

Padažui:

sviestas: 50 gramų
grietinė: 2 šaukštų
miltai: 1 šaukšto
vanduo (jeigu reiks)
Recepto paruošimas
Pirmiausia sumaišome visus mėsos ingredientus tarpusavyje.
Tuomet sumaišome visus bulvių ingredientus tarpusavyje.
Atgnybiame bulvių tešlos gabaliuką.
Suplojame tešlą į delną, tuomet įdedame maždaug pusantro šaukšto mėsos, užveriame blyną.
Kepame jį keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių, kol jis gražiai paruduos.

Padažas: Ištirpiname sviestą, įpilame miltų, grietinės bei žiupsnelį druskos. Šildome, kol pradės virti.
Patiekiame iškeptus žemaičių blynus su pasigamintu padažu ir lepinamės!

Pastebėjimas: Šį receptą radau youtube, tai prisegu žemiau ir video, kad būtų viskas aiškiau ir paprasčiau gaminant.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Tirpsta burnoje: skaniausias obuolių pyragas! Su tobulai kvapnia kremine plutele
Patiko? Pasidalink! Ačiū.