Šie blyneliai labai skanūs, purūs ir nėriniuoti. Juos lengva paruošti. Visiems pasiseks.
Paruošimas:
Į manų kruopas įberiu druskos, cukraus ir kefyro. Viską išmaišau ir palieku apie 20 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.
Tada į išbrinkusias manų kruopas suberiu miltus, sodą ir viską gerai išmaišau. Šiuose blynuose geriamosios sodos paragauti nepavyks, nes kefyras ją užges.
Į tešlą įmušu kiaušinius ir vėl išmaišau.
Tada viską užpilu verdančiu vandeniu ir įpilu augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišau. Blynų tešla paruošta, galite kepti.
Ingredientai:
Manų kruopos – 1 puodelis (puodelis 200 ml.)
Druska – 1 šaukštelis. (pagal skonį)
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas. (pagal skonį)
Kefyras 2,5% – 350 ml.
Miltai – 1 puodelis (puodelis 200 ml.)
Soda – 0,5 šaukštelio.
Kiaušiniai – 2 vnt.
Verdantis vanduo – 300-350 ml.
Augalinis aliejus – 3 šaukštai.