Kopūstai ir 2 kiaušiniai: skani vakarienė iš paprastų ingredientų. Galbūt jūs anksčiau taip nevirėte kopūstų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Siūlau skanią vakarienę ar užkandį paruošti keptuvėje naudojant paprastus ingredientus. Patiekalas pasirodo aromatingas, sultingas ir su patrauklia pluta. Kaip tik tai, ko reikia šeimos vakarienei.

Dalinuosi gaminimo receptu

300 g šviežių kopūstų, plonais griežinėliais.

Supilkite kopūstą į dubenį. Įpilkite kiaušinių, druskos ir miltų.

Viską išmaišyti, pagal skonį galima įdėti ir maltų juodųjų pipirų.

Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, taip pat galite naudoti šviežius krapus. Į dubenį su kopūstais suberkite žalius svogūnus.

Į keptuvę supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite kopūstų mišinį ir lygiu sluoksniu paskleiskite ant dugno. Jei norite, ant viršaus galite pabarstyti sezamo sėklomis.

Uždenkite dangčiu, uždėkite ant ugnies ir virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.

Naudodami lėkštę, apverskite ir uždengę dangtį virkite dar 10 minučių.

Padėkite gatavą paplotį ant lėkštės. Supjaustome porcijomis, labai gerai išlaiko formą.

Paplotėlis gavosi labai skanus, kopūstas gerai apkepė ir tapo labai minkštas. Galima patiekti su grietine, bet labai skanu ir be grietinės. Tinka pusryčiams, vakarienei arba kaip užkandis.

Produktai, kurių mums prireiks:

  • Kopūstai – 300 g.
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Druska – 1 šaukštelis.
  • Miltai – 3 v.š.
  • Žalieji svogūnai
  • Augalinis aliejus

Viso ko geriausio jums!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.