Sausainiai „Rožės“ yra vienas subtiliausių ir žaviausių desertų, kurie patraukia dėmesį ne tik savo išskirtine išvaizda, bet ir stebėtinai maloniu skoniu. Šie sausainiai randa savo vietą ir ant šventinių stalų, ir kasdienybėje, džiugina savo aromatu ir traškia tekstūra. „Rožių“ kilmė siekia europietiškos virtuvės tradicijas, kur kepiniai dažnai būdavo puošiami gėlėmis ir kitomis natūraliomis formomis. Rožių sausainiai yra puikus tokio požiūrio pavyzdys, nes jų forma tikrai primena žydinčią gėlę.
Tešla, naudojama joms gaminti, gali skirtis, tačiau dauguma jų yra lengvos ir trapios, todėl gali susidaryti ploni sluoksniai, sudarantys šį nuostabų desertą.
Ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- Grietinė – 100 g;
- Sviestas – 80 g;
- Tryniai – 3 vnt.;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Ingredientai įdarui:
- Baltymai – 3 vnt.;
- Cukrus – 120 g;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis.
Rožių sausainių gaminimas: šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir pabandykite sutrinti į trupinius. Į sviesto trupinius suberkite vanilinį cukrų, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite.
Į duobutę tešloje sudėkite trynius, supilkite grietinę ir viską susukite į rutulį. Bandelę susukame į storą vyniotinį, kurį išilgai padaliname pusiau.
Dvi dešreles padaliname į mažus rutuliukus ir dedame į šaldytuvą į celofaną.
Kremui kiaušinių baltymus plakite su vanile ir įprastu cukrumi mikseriu 7-8 minutes.
Šaltą tešlą iškočiokite plonais apskritimais, apskritimus padalinkite į 5 žiedlapius. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po porą šaukštų įdaro ir uždenkite žiedlapiais.
Norint sukurti Rožės įvaizdį, svarbu šiek tiek užriesti žiedlapius.
Sausainius dėkite ant kepimo skardos vienu atstumu vienas nuo kito.
Sausainius kepkite 160 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Iškepus karštus sausainius reikia papuošti cukraus pudra. Pasirodo, labai gražus naminis desertas.