Skanios bandelės su švelniu kreminiu kremu gali būti idealūs pusryčiai savaitgalį. Juos labai lengva paruošti. Tuo pačiu šeima skanėstą nuo stalo nušluos vos per penkias minutes, o paskui paprašys dar.
Šefė Svetlana Zacharčenkova pasidalijo tokių bandelių gaminimo paslaptimi. Vadovaujantis jos rekomendacijomis, sėkmė garantuota net pradedančioms namų šeimininkėms.
Ingredientai:
Tešlai
– 250 ml cukraus – 100 gramų – sviesto – 60 gramų;
Kremui:
cukrus – 150 gramų – 1 šaukštas; šaukštas krakmolas – 1 valgomasis šaukštas. šaukštas;sviestas – 20 gramų.
Pereikime prie maisto gaminimo. Pirmiausia giliame dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, vanilę, šiltą pieną ir mieles. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsusį sviestą, įmuškite kiaušinius ir druską.
Kruopščiai sumaišę gautą mišinį, suberkite į jį išsijotus miltus. Toliau pereiname prie tešlos minkymo.
Jį reikės perkelti į bet kurį kitą tinkamo dydžio indą, iš anksto sutepti aliejumi ir uždengti plėvele. Tešla turi stovėti apie pusantros valandos.
Šiuo metu galite paruošti kremą. Norėdami tai padaryti, sumaišykite trynius su cukrumi, krakmolu ir vanile. Viską plakite mikseriu, kol gausis vienalytė masė.
Tada į mišinį plona srovele, nuolat maišydami, supilkite šiltą pieną. Tada mikseriu sutirštinkite grietinėlę, supilkite sviestą ir vėl išmaišykite. Gautą kremą dėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir atvėsinkite.
Grįžkime prie testo. Kai jis pakils, jį reikia padėti ant stalo ir iškočioti į ploną maždaug penkių milimetrų storio stačiakampį sluoksnį. Toliau visą tešlos paviršių reikės paskleisti kremu.
Dabar susukite sluoksnį į laisvą vyniotinį ir supjaustykite į 7-10 vienodų bandelių. Tačiau prieš pašaunant juos į orkaitę, reikia atlikti dar kelis žingsnius, – pastebi šefas. Bandeles ji pataria dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 minučių.
Po ketvirčio valandos bandelės patepamos pienu ir pašaunamos į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepimo laikas 30-35 min. Po to galima patiekti šviežius kepinius. Norėdami papuošti, galite pabarstyti juos cukraus pudra. Bandelės ilgai išlieka minkštos ir aromatingos.
Gero apetito!