Pieną sumaišau su actu. Taip Vokietijoje gaminamos bandelės: užmirštas 60-ųjų receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kepimas yra pagrindinis bet kurios šalies virtuvės atributas. Neįmanoma įsivaizduoti jokios parduotuvės prekystalio be gardžių kepinių. Pažiūrėkime, kaip Vokietijoje ruošiamos bandelės.

Ingredientai:

  • pienas – 250 ml;
  • sausos mielės – 7 g;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l.;
  • vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
  • vynuogių actas – 1 valgomasis šaukštas. l.;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • miltai – 500 g;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • mocarela – pakuotė;
  • minkštas sūris (Ricotta) – pakuotė;
  • kondensuotas pienas – 3 šaukštai. l.


Kepinių ruošimas: Pirmiausia pieną reikia pašildyti iki 40-50 laipsnių temperatūros. Į šiltą pieną suberkite įprastą ir vanilinį cukrų ir sumaišykite su mielėmis.

Į mišinį supilkite actą ir aliejų ir vėl išmaišykite ingredientus. Sumuškite kiaušinį, atskirkite trynį nuo baltymo.

Į mielių mišinį įpilkite baltymų, kol kas atidėkite trynį. Kiaušinių baltymus išplakame su mielėmis ir palaipsniui į masę beriame miltus. Į ingredientus įpilkite druskos ir išmaišykite. Suformuojame tešlą, tada ant stalo iškočiojame į rutulį.

Į gilų dubenį supilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite ten tešlos gabalėlį. Ruošinį pusvalandžiui dedame į šiltą vietą. Praėjus šiam laikui, vėl minkykite tešlą. Padaliname gumulą į 4 lygias dalis, iš kurių kiekvieną padalijame į dar 5 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame gumulėlį ir visą partiją paliekame brinkti apie 10 min.

Susukite gumulėlius į apvalią 8-10 cm skersmens plastiką, į vidų sudėkite sūrį ir užsandarinkite. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir dėkite pyragėlius siūle žemyn.

Sumaišykite šaukštą pieno ir trynį. Leiskite pyragėliams 20 minučių pastovėti po maistine plėvele. Tada kiekvieną pyragą patepame kiaušinio ir pieno mišiniu. Bandeles kepkite 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.

Tuo tarpu paruoškite padažą: sumaišykite minkštą sūrį ir kondensuotą pieną. Kai bandelės atvės, jas užpilkite improvizuotu kremu.

Rezultatas – skanios vokiškos sūrio bandelės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.