Pirozhki laimėjo meilę įvairiose Europos vietose, o kiekviena šalis į savo pasiruošimą atnešė kažką unikalaus.
Įdaro savybės skiriasi priklausomai nuo kultūrinių tradicijų: slavų virtuvės mėgsta mielinę tešlą su kopūstais ir grybais, o Lenkijoje populiarūs pyragai su svogūnais. Pakrantės valstybės renkasi žuvies įdarus, o atostogoms dažnai renkasi mėsos variantus.
Parodysime pyragų gaminimo nenaudojant orkaitės būdą, kuris yra greitas ir paprastas.
Į dubenį išplakite kefyrą, suberkite cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite miltus su kepimo milteliais ir užminkykite tirštą tešlą.
Į tešlą įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir išmaišykite. Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį, susmulkinkite žoleles. Nulupti virti kiaušiniai taip pat smulkiai supjaustomi.
Dešrą, sūrį, svogūnus ir kiaušinius integruojame tiesiai į tešlą.
Perkelkite mišinį į konditerinį maišelį. Keptuvėje, išteptoje augaliniu aliejumi, išspauskite tešlos dalis.
Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Taip gauname skanius ir lengvai pagaminamus pyragus su dešra, sūriu ir žolelėmis.
Šis receptas leidžia eksperimentuoti su įvairiais jūsų pasirinktais įdarais.
