Norint pagaminti skanų naminį sūrį, jums nereikia nieko, išskyrus įprastą parduotuvėje pirktą pieną. Virimo procesas užtrunka 15 minučių, supylus mieles tereikia paruoštą palikti per naktį ir ryte sūris bus visiškai paruoštas. Penkiems litrams pieno reikės 3 arbatinių šaukštelių šviežių mielių.
Šiame recepte nenaudosime jokių prieskonių ir gausime gana neutralaus skonio sūrį. Šis geriausiai tinka pusryčiams.
Pereikime prie proceso, čia viskas labai paprasta. Pieną supilkite į puodą, padėkite ant viryklės ir užvirkite. Palaikykite 15 minučių, tada išimkite ir supilstykite į stiklainius. Tolimesniam darbui pieno temperatūra stiklainiuose turi būti 45 laipsnių. Geriau naudoti paprastą virtuvinį termometrą, kuris parduodamas daugelyje kulinarijos parduotuvių ir retai kainuoja daugiau nei 300 rublių.
Atskirame dubenyje iš stiklainių surinkite šaukštą šilto pieno, supilkite mieles ir išmaišykite. Gautą mišinį tolygiai paskirstykite tarp stiklainių. Uždenkite kiekvieną stiklainį popieriniu rankšluosčiu ir uždėkite dangtelius ant viršaus, jų nereikia užsukti. Palikite iki ryto ir sūris bus paruoštas.
Taip paruošto naminio sūrio skonį paįvairinti bus nesunku. Pakanka į pieną įberti mėgstamų prieskonių virimo stadijoje.