Subtilus kaip debesys. Skanūs lukštai su nuostabiu įdaru.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Į miltus suberkite šaltą sviestą ir miltus sutrinkite į sviesto trupinius. Į trupinius suberkite trynius, įberkite druskos ir grietinės, minkykite minkštą ir lipnią tešlą. Padalinkite tešlą į 30 dalių ir suformuokite rutuliukus. Uždenkite rutuliukus celofanu ir padėkite į šaldiklį 30 minučių.

Į dubenį su kiaušinių baltymais supilkite cukrų, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą, supilkite citrinos rūgštį. Kiaušinių baltymus plakite mikseriu, kol jie taps balti ir blizgūs.

Iš šaltų rutuliukų iškočiojame plonus plokščius paplotėlius, į kuriuos dedame po arbatinį šaukštelį įdaro.

Į paplotėlių vidų sandariname įdarą, o priešingus galus sujungiame. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainius kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Norėdami įdomesnio skonio, į įdarą galite įdėti ir graikinių riešutų.

Iškepus kevalinius sausainius reikia apibarstyti cukraus pudra. Ingredientai tešlai: Miltai – 380 g; Sviestas – 200 g; Kiaušinių tryniai – 4 vnt.; Druska – 1/3 šaukštelio; grietinė – 100 g.

Ingredientai įdarui:
Kiaušinių baltymai – 4 vnt.;
Cukrus – 200 g;
vanilinis cukrus – 8 g;
Citrinų rūgštis – žiupsnelis;
Kukurūzų krakmolas – 2 šaukšteliai.

 

Patiko? Pasidalink! Ačiū.