Šiandien aš ateinu pas jus su aromatingais ir labai skaniais kreminiais pyragais, arba kaip jie dar vadinami „Profiteroles“. Choux tešlą ruošiau tik pagal šį receptą labai ilgai. Tai patikrintas receptas, kuriuo pasitikiu. Ir visiškai bet kokį kremą galima naudoti.
Ingredientai tešlai: vanduo – 1 a.š.; sviestas – 100 g; kiaušiniai – 4 vnt; druska – žiupsnelis. miltai – 150 g; įdaras: virtas kondensuotas pienas – 1 skardinė Paėmiau nedidelį puodą, įpyliau vandens ir įpyliau sviesto, truputį druskos. Užvirinkite ir suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Dar 2 minutes palaikiau ant ugnies. Svarbiausia, kad jis nesudegtų!
Nukėlusi gautą mišinį nuo ugnies, greitai įmušiau visus kiaušinius. Įdėjus kiekvieną kiaušinį, mišinį reikia gerai išmaišyti, bet neilgai.
Dėl to masė turėtų būti vienalytė. Kepimo skardą išklojau pergamentu ir patepiau saulėgrąžų aliejumi. Konditeriniu švirkštu eklerus išdėjau ant kepimo skardos, stengdamasi, kad jie visi būtų vienodo dydžio.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių ir kepkite eklerus apie 35-45 minutes, kol paruduos. Gatavus eklerus išėmiau iš orkaitės ir leidau šiek tiek atvėsti.
Darydamas nedidelius pjūvius, šaukšteliu juos užpildžiau įdaru – virintu kondensuotu pienu.
Gero apetito!