Maltą mėsą sumaišykite su kefyru. Lengviau nei belyashi ir pyragaičiai, bet taip skanu. Pusryčiams, pietums ir vakarienei per 10 min

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jūsų dėmesiui pristatau mėsos pyragų su kefyru receptą – galbūt dar nebandėte šių? Daugelis tikriausiai atsakys ne, bet pabandyti tikrai verta! Supraskime paprastą šių nuostabių paplotėlių receptą.

Vištienos paplotėliai paruošiami tik 10-15 minučių. Jei turite didelę šeimą, patariu juos virti dideliais kiekiais, nes jie greitai baigiasi.

Pirmiausia sumaišykite vištienos faršą su kefyru.

Į mišinį įpilkite vištienos kiaušinį.

Pagardinkite druska ir įberkite maltų juodųjų pipirų bei smulkiai pjaustyto svogūno.
Svogūnus geriausia pertrinti per mėsmale, kad būtų smulkesnė tekstūra. 

Suberkite susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite visus ingredientus.
Taip pat į faršą suberkite kepimo miltelius ir miltus, kad gautumėte norimą konsistenciją. 
Kruopščiai sumaišykite mišinį šaukštu, kad visi komponentai gerai susimaišytų. Tuo pačiu metu pradėkite kaitinti keptuvę.

Į keptuvę supilkite gero aromato augalinį aliejų, tinka kepti – kepimui mieliau naudoju saulėgrąžų aliejų. Kokį aliejų naudoji?
Iš maltos mėsos šaukštu suformuokite nedidelius paplotėlius ir kepkite juos ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių. Per paskutines 5 kepimo minutes galite uždengti keptuvę dangčiu, kad pyragaičiai būtų dar švelnesni ir sultingesni. 
Dėl kefyro malta mėsa tampa neįprastai sultinga, suteikdama paplotiniams ypatingą skonį, kurio negalima lyginti su įprastais kotletais ar pyragaičiais. Šie papločiai turi ypatingą posūkį. 
Patiekite juos šiltus. Puikiai tiks su bulvių garnyru ar bet kokiu kitu jūsų pasirinktu garnyru. Ypatingą vištienos paplotėlių švelnumą įvertinsite jau nuo pirmo kąsnio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.