Norėdami paruošti šį skanumą, jums reikia:
- 250 ml kefyro;
- 40 g krapų;
- 1 šaukštelis druskos;
- lemputė;
- 1 valgomasis šaukštas. Sachara;
- 400 g bulvių;
- kiaušinis;
- 400 g miltų;
- 1 šaukštelis kepimo milteliai;
- 2 valg. augalinis aliejus.
Žingsnis po žingsnio žingsniai:
Pradėkime nuo testo. Į dubenį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį. Įberiame druskos, cukraus ir viską išplakame.
Supilkite aliejų, persijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Užminkykite tešlą. Jis turėtų būti nelipnus ir elastingas. Suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Pradėkime pildyti. Svogūną supjaustykite kvadratėliais. Kepti keptuvėje.
Bulves išvirkite ir sutrinkite. Sudėkite svogūną, krapus. Įpilkite druskos pagal poreikį.
Pradedam kepti. Tešlą padalinkite į 14 dalių ir iškočiokite į rutuliukus. Tada kočėlu susukite juos į ploną pyragą.
Į paplotėlio centrą dėkite įdarą. Sulenkite kraštus, kad susidarytų trikampis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Kepkite pyragėlius ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iš šios tešlos galima gaminti ne tik pyragėlius su bulvėmis, bet ir su mėsa, grybais, net kiaušiniais. Receptas paprastas, yra daugybė įdarų variantų.