Šimtai namų šeimininkių jį pamėgo dėl lengvo paruošimo ir nuostabaus skonio. Deja, laikui bėgant jis buvo pamirštas, tačiau šiandien siūlau šį nuostabų receptą grąžinti į kasdienį meniu.
Šį biskvitą sudaro orūs pyragaičiai, išmirkyti saldžiame sirupe, su švelnia grietinėle ir traškiais riešutais. Jis puikiai tinka bet kokiai šventei ir šventei, o jo išvaizda visiškai pateisina pavadinimą – „Dovanų pyragas“. Savo recepto variante padariau tik nedidelius pakeitimus, pašalinau alkoholį, kad visi galėtų jį išbandyti, tačiau tai neturėjo įtakos jo skaniam skoniui.
Norėdami paruošti 22 cm skersmens biskvitą, jums reikės šių ingredientų:
- 4 didelių kiaušinių;
- 120 g cukraus (arba 6 v.š.);
- 120 g miltų (6 šaukštai);
- žiupsnelis druskos.
Norėdami pradėti, atsargiai atskirkite baltymus ir trynius į skirtingus dubenėlius. Baltymus plakite su druska mikseriu, palaipsniui supildami pusę cukraus, kol susidarys tiršta puta. Svarbu užtikrinti, kad cukrus visiškai ištirptų. Atskirai išplakite trynius su likusiu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Tada atsargiai mentele sumaišykite trynių masę su baltymais. Į gautą mišinį pamažu suberkite išsijotus miltus ir švelniai minkykite tešlą.
Kepimo indas išklojamas popieriumi. Į ją pilama tešla. Gerti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Paruoštą biskvitą reikia vėsinti apie 10 minučių, o tada išimti iš formos.
Norėdami paruošti kremą, jums reikės:
- 180 g cukraus (7 kupinų šaukštų);
- 10 g vanilinio cukraus (2 šaukšteliai);
- kiaušinis;
- 120 ml pieno (8 šaukštai);
- 200 g sviesto.
Pirmiausia išplakite cukrų (įprastą ir vanilinį) su kiaušiniu ir pienu. Gautą mišinį perkelkite į puodą ir užvirinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sutirštės. Po to kremą reikia atvėsinti, 15 minučių dedant į šaldytuvą po plėvele. Atskirame dubenyje išplakite sviestą iki purumo, tada palaipsniui supilkite atvėsintą pieno grietinėlę, toliau plakdami, kol gausite vienalytę konsistenciją.
Impregnavimas biskvitui ruošiamas iš medaus (70 g) ir vandens (100 ml). Norėdami tai padaryti, pašildykite vandenį iki šiek tiek aukštesnės nei kambario temperatūros, tada ištirpinkite jame medų. Kai biskvitas atvės, perpjaukite jį į du sluoksnius, kurių kiekvieną pamirkykite medaus vandenyje.
Tortą surenkame taip: tarp dviejų išmirkytų torto sluoksnių dedame sviestinio kremo sluoksnį, gausiai aptepdami. Tada kremu patepkite torto viršų ir jo šonus.
Papuošimui naudojame susmulkintus žemės riešutus (150 g) ir šiek tiek cukraus pudros (apie 20 g). Pabarstykite riešutais ant pyrago viršaus ir lengvai pabarstykite jį cukraus pudra, kad užbaigtumėte papuošimą. Neįtikėtinai skanus pyragas yra paruoštas.