Atradau trapios tešlos ir mielinės tešlos mišinį. Tinka tik sausainiams gaminti. Išeina ir purus, ir traškus. Norėdami tai padaryti, jums reikės:
- 250 g sviesto;
- 80 g cukraus;
- 1 p vanilino;
- 3 kiaušinių;
- 7 g sausų mielių arba 20 g gyvų mielių;
- 80 ml vandens;
- 500-550 g miltų;
- ½ šaukštelio druskos.
Maisto gaminimas:
Pirmiausia reikia suaktyvinti mieles. Norėdami tai padaryti, į dubenį supilkite 80 ml šilto vandens ir kartu su mielėmis įberkite šaukštelį cukraus. Viską išmaišykite ir palikite šiltai pastovėti 5-10 minučių.
Minkštą sviestą sumaišykite su vanile ir cukrumi. Plakite mikseriu iki purumo. Į šį mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną plakdami. Tada supilkite mielių mišinį ir dalimis suberkite miltus. Lėtai minkykite tešlą. Jis neturėtų prilipti prie rankų.
Iškočiokite 1-1,5 cm storio stačiakampį ant viršaus pabarstykite cukrumi. Supjaustykite porcijomis. Dėkite ant kepimo skardos ir palaukite 10-15 minučių, kol sausainiai pakils. Tada pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Gatavus sausainius reikia šiek tiek atvėsti, kad galėtumėte jais mėgautis.